Ubica iz Mladenovca priznao zločin; Ostaje iza rešetaka

U smederevskom tužilaštvu završeno je saslušanje Uroša Blažića, osumnjičenog da je usmrtio osmoro i ranio 14 mladih iz sela u okolini Mladenovca i Smedereva.

Izvor: B92

Subota, 06.05.2023.

17:20

Ubica iz Mladenovca priznao zločin; Ostaje iza rešetaka
FOTO TANJUG/ STR/ bg

Kako prenose mediji, njemu je određen pritivor do 30 dana.

"Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta", prenosi "Blic".

Blažiću se stavlja na teret da je da je 4. maja tokom noći ubio osam osoba, a pokušao da ubije još 12 osoba.

"Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta, najpre ukrao tuđi automobil, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te naterao taksistu da ga odveze u Kragujevac gde je Blažić u toku jutra i pronađen u kući njegovog ujaka", kaže izvor upoznat sa istragom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: