Amerika izvršila napad, veliki broj mrtvih

U američkim vazdušnim udarima na položaje proiranskih boraca povezanih sa Revolucionarnom gardom Irana na istoku Sirije poginulo je 19 ljudi.

Izvor: B92

Subota, 25.03.2023.

09:12

Amerika izvršila napad, veliki broj mrtvih
EPA-EFE/ DAVE NOLAN HANDOUT

To je saopštila danas sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Jedan ratni posmatrač je izjavio da su u američkim vazdušnim napadima poginula tri sirijska vojnika, 11 sirijskih boraca u provladinim frakcijama i pet nesirijskih boraca koji su bili povezani sa vladom, prenosi Rojters.

Šef posmatračke misije u Siriji Rami Abdel Rahman nije mogao da precizira koja je nacionalnost žrtava američkih vazdušnih udara.

Predsednik SAD Džozef Bajden upozorio je u petak Iran da će SAD "uzvratiti nasilno" da zaštite svoje državljane.

Iran je bio glavni saveznik sirijskog predsednika Bašara el Asada tokom 12-godišnjeg sukoba u Siriji.

Proiranske frakcije, uključujući libansku organizaciju Hezbolah i grupe iz Iraka upravljaju delovima istočne, južne i severne Sirije i predgrađima oko prestonice.

Sve snažnije prisustvo zvaničnog Teherana u Siriji redovno izaziva izraelske vazdušne udare, ali američki vazdušni napadi su ređi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: