Teška mehanizacija na terenu: Sneg viši od pola metra FOTO

Preko pola metra novog snega palo je tokom protekla 24 sata na teritoriji ivanjičke opštine.

Izvor: RINA
Podeli
Rina
Rina

Osim deonice preko Golije koja je potpuno neprohodna, odsečeni su i pojedini nekategorisani seoski putni pravci.

Teška mehanizacija na teren je poslata po prioritetima.

"Mašine smo hitno poslali u sela u kojima se danas obavljaju sahrane. Zatim, tamo gde ima đaka koji idu u školi i pacijenata koji primaju dijalizu. Količina snega nije napravila toliki problem, koliko je to učinio vetar. Na pojedinim mestima nanosi dostižu visini i od dva metra. Pomažemo meštanima kojima je to potrebno, a čim vremenske prilike dozvole biće pročišćeni svi putevi. Za sada nije bilo potrebe da intervenišemo motornim sankama", izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Stabilizuje se situacija sa elektrosnabdevanjem u Dragačevu

Rina
Rina

Sneg je tokom noći padao na teritoriji čitavog Dragačeva, u nižim predelima ga ima oko 10, a u višim oko 30 centimetara. Svi putevi prvog reda su pročišćeni, trenutno se radi na čišćenju Opštinskih puteva drugog reda.

"Nekategorisani putni pravci se čiste od strane mesnih zajednica uz pomoć goriva koje su dobili od strane Opštine. Snabdevanje vodom je uredno kao i grejanje. Što se struje tiče, jedino je dalekovod ka Dljinu iskočio iz napajanja i ima nekoliko problema u Vranjici na niskom naponu, ekipe su na terenu i očekuje se uskoro uključenje", izjavio je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu