Masovna mobilizacija – zahtevaju od Putina

Patriotska grupa koja predstavlja udovice ruskih vojnika pozvala je Vladimira Putina da naredi masovnu mobilizaciju miliona muškaraca i zatvaranje granica

Izvor: B92

Utorak, 03.01.2023.

19:49

Masovna mobilizacija – zahtevaju od Putina
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

One smatraju da će se tako obezbediti pobeda nad Ukrajinom.

"Tražimo od našeg predsednika Vladimira Putina da izvrši mobilizaciju velikih razmera. Tražimo od našeg predsednika, našeg vrhovnog komandanta, da zabrani odlazak vojno sposobnih muškaraca iz Rusije. Imamo moralno pravo na to: naši muževi su umrli štiteći ove ljude, ali ko će nas zaštititi ako svi pobegnu?" napisala je grupa "Udovice ruskih vojnika" na Telegramu.

Putin je u septembru naredio delimičnu mobilizaciju u Rusiji, a ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će Rusija regrutovati još 300.000 ljudi. Bila je to prva mobilizacija u Rusiji od Drugog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: