Svet 10

06.05.2024.

14:43

Doći će do globalne katastrofe: "Nitkovi, nemate skloništa ni na Kapitol hilu, ni u Jelisejskoj palati!"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da pozivi zapadnih političara da pošalju trupe u Ukrajinu nisu "prolećno pogoršanje", već, kako je naveo, "cinična kalkulacija za političke dividende".

Izvor: Tanjug

Doći će do globalne katastrofe: "Nitkovi, nemate skloništa ni na Kapitol hilu, ni u Jelisejskoj palati!"
Profimedia

Podeli:

"Hor neodgovornih nitkova iz zapadne političke elite, koji pozivaju na slanje svojih trupa u nepostojeću zemlju, se širi. Sada su u njemu predstavnici američkog Kongresa, francuskog i britanskog rukovodstva, pojedinačni ludaci iz baltičkih država i Poljska takođe poziva na aktivnu upotrebu svog raketnog oružja... i to nije prolećno zaoštravanje, već cinična kalkulacija za političke dividende", naveo je Medvedev na Telegramu, prenosi RIA Novosti.

On je ocenio da ono je ono što se dešava na Zapadu totalna degradacija vladajuće klase.

"Slanje svojih trupa na teritoriju bivše Ukrajine podrazumeva direktan ulazak njihovih zemalja u rat, na šta ćemo morati da odgovorimo, niko od njih nema skloništa ni na Kapitol hilu, ni u Jelisejskoj palati, ni u Dauning stritu 10. Doći će do globalne katastrofe", upozorio je Medvedev.

Političar je naglasio da su bivši ruski i američki predsednici iz vremena hladnog rata Nikita Hruščov i Džon Kenedi u jednom trenutku mogli da razumeju situaciju. 

"Ali sadašnji infantilni moroni koji su preuzeli vlast na Zapadu jednostavno ne žele da razumeju. I zato je danas Generalštab počeo sa pripremama za vežbe, uključujući aktivnosti za praktično testiranje pripreme i upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja", rekao je Medvedev.

Ranije danas lider demokratske manjine u Predstavničkom domu američkog Kongresa Hakim Džefris nije isključio učešće oružanih snaga SAD u sukobu u Ukrajini. 

Prema njegovim rečima, takav scenario je verovatan ako Kijev bude poražen, jer Vašington "ne može dozvoliti da Ukrajina padne".

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u februaru da zapadni lideri razgovaraju o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu. 

On je priznao da konsenzus još nije postignut, ali, po njegovim rečima, "ništa se ne može isključiti". 

Pročitajte još: 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: