Petak, 16.12.2022.

13:28

Novi udar na Srbe, Aljbin ima plan?

"Novosti" su došle u posed dokumenta koji dokazuje da je Kurti spremio novi drastičan udar na Srbe.

Izvor: Novosti

Novi udar na Srbe, Aljbin ima plan?
Foto: Profimedia

Na listi se nalaze imena 230 Srba koji bi u naprednim danima mogle biti lišeni slobode.

Kako prenose, svi Srbi sa spiska terete se za navodne ratne zločine.

Mediji na albanskom jeziku objavili su danas spisak sa imenima i prezimenima 230 lica srpske nacionalnosti koja su navodno učestvovala u ratnim zločinima.

Na spisku su imena ljudi iz različitih sredina na Kosovu i Metohiji: iz Kosova Polja, Kline, Istoka, Kišnice kod Gračanice i Račka.

Mediji na albanskom nadovezali su se na sinoćno hapšenje Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika takozvane kosovske policije, a u njihovoj objavi tvrdi se da su pomenuta lica činila navodne zločine - masakre nad Albancima.

Kako prenose "Novosti", već duže vreme na Kosovu i Metohiji spekuliše se o postojanju tajnih spiskova za hapšenje Srba koji su navodno počinili ratne zločine nad Albancima.

Prema pisanju "Novosti", neka od lica sa ovog spiska i dalje žive na Kosovu i Metohiji, što prema mišljenju srpskih političkih analitičara sa KiM, predstavlja dokaz da se ta lica ne osećaju krivim, jer u suprotnom sasvim sigurno ne bi ostali da žive na Kosovu i Metohiji.

Pročitajte još:

  • Sve vesti u vezi sa dešavanjem na tzv. Kosovu pratite na našem LIVE BLOGU ili na stranici KOSOVO.
  • Sve o jučerašnjim događajima sa tzv. Kosova možete čitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

17 h

Podeli: