Svet 7

15.05.2024.

9:55

Blinken svirao u klubu u Ukrajini, Rusi ga kritikuju VIDEO

Na društvenim mrežama kruže snimci američkog državnog sekretara iz Kijeva, a na kojima svira gitaru i peva zajedno sa drugim muzičarima u baru u ukrajinskoj prestonici.

Izvor: Sputnjik, Tanjug

Blinken svirao u klubu u Ukrajini, Rusi ga kritikuju VIDEO
Tanjug/Brendan Smialowski/Pool photo via AP

Podeli:

Kako se može čuti, Blinken svira numeru Nila Janga, "Rockin' in the Free World".

Prethodno je snimljen kako ispobava picu u lokalnom restoranu.

Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski kritikovao je američkog državnog sekretara u vreme, kako je rekao, kada Ukrajince "love" po ulicama i šalju u klanicu.

Reagovala je i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je rekla da Blinkenov concert izgleda kao da je američki zvaničnik došao da se ruga i podsmeva ukrajinskom narodu, za čije trenutno stanje SAD snose krivicu.
 

"Ja bih lično sugerisala da su sve ove pesme sa gitarom, ova opscenost u načinu iznošenja informacija od samog Blinkena, ovaj prezir, ova apsolutna arogancija, ovaj stalni cinizam... Imam osećaj: možda je to namerno? Ili se ovo možda smišljeno radi na ovaj način? A možda je u pitanju djavolski ples na ukrajinskim kostima američkih mentora Zelenskog", istakla je Zaharova ra Radio Sputnjik, prenose RIA Novosti.

Ona je podsetila da postoji mišljenje da se zločinac uvek vraća na mesto zločina. "Možda je to ista priča, svi ovi američki zvaničnici odlaze tamo da se ponovo rugaju, da budu svedoci svog krvavog dela i samo ih ismevaju", naglasila je Zaharova.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

20 h

Podeli: