Rusija i Ukrajina "prešle igricu"? "Sve je komplikovano"

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je večeras o odnosima Srbije sa Ukrajinom i Rusijom, ali i o posledicama sukoba ove dve zemlje.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2022.

21:53

Rusija i Ukrajina
Foto: Profimedia

"Sve su obrnuli. Obrnuli su igricu. Prešli su igricu. Sve što su o meni govorili, oni su uradili posle izbora", rekao je Vučić, govoreći o optužbama oozicije da planira da uvede sankcije Rusiji.

Predsednik kaže da se dugo nije čuo sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a da nikad nije razgovarao sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim.

Za sukob u Ukrajini, Vučić kaže da su Rusi stabilizovali svoje pozicije i da imaju minimalne pomake ka Bahmutu, Soledaru...

"Sve je komplikovano. I jednima i drugima nedostaje municije i ljudi. I jedni i drugi su izgubili najbolje ljude. Računamo da će taj rat trajati duže od cele sledeće godine i da će sledeća zima biti najteža u istoriji sveta", rekao je on.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: