Izvinjenje KFOR-a: Slučajan ulazak u dvorište vrtića u Leposaviću

Priština -- Vršeći svoje redovne operativne i bezbednosne dužnosti, patrola KFOR-a vozilima je slučajno ušla na parking dečijeg vrtića u Leposaviću.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/DJORDJE SAVIC
EPA/DJORDJE SAVIC

Komanda KFOR-a potvrdila je to u saopštenju u kojem se izvinjava zbog incidenta

U saopštenju se objašnjava da je kolona KFOR, pokušavajući da dođe do svog odredišta, svojim vozilima ''slučajno skrenula u pogrešnu ulicu, ćorsokak''.

"S obzirom da se put naglo završio, kolona KFOR je htela da uđe na parking obližnjeg vrtića da bi okrenula vozila i vratila se putem kojim je i došla", piše u saopštenju.

Ipak, kako se navodi, zbog jezičke barijere patrola nije mogla da objasni svoje namere i zamoli da im se otvori kapija kako bi u dvorištu okrenula svoja vozila što je izazvalo zabunu u trajanju od desetak minuta.

KFOR u saopštenju objašnjava da je zbog pojačanih bezbednosnih mera preduzetih zbog pronalaska eksplozivnih naprava prethodnog dana u okolnim opštinama, pripadnik KFOR koji je nosio pancir izašao sa puškom iz vozila kako bi pružio pomoć vozaču i sprečio oštećenje vozila i objekata oko vrtića, što je izazvalo strah kod osoblja i dece.

"Izvinjavamo se zbog eventualnih nesporazuma i izvinjavamo se ako smo ometali rad vrtića. Želimo da uverimo sve da će KFOR uvek delovati s ciljem da garantuje bezbednost i bezbedno okruženje za sve građane Kosova. Misija KFOR predvođena NATO ostaje uvek spremna da pruži bilo kakvo pojašnjenje i nastavlja da deluje u okviru mandata dobijenog od Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija iz 2009. godine", navodi se u saopštenju KFOR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu