Poginuo ruski lider Hersona

Zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov je poginuo, prenosi RT.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2022.

14:21

Poginuo ruski lider Hersona
Profimedia

Kako pišu mediji, on je nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Stremousov, zamenik šefa regiona, često je govorio u ime regionalne administracije, posebno kada je reč o situaciji u gradu Hersonu. Davao je redovne novosti na društvenim mrežama i redovno razgovarao sa novinarima o poslovima u regionu.

Upravo jutros, pokojni zvaničnik je otkrio najnovije informacije o situaciji na bojnom polju, izveštavajući da su ruski vojnici osujetili pokušaje Ukrajine da napreduju u gradu oko 50 km severno od Hersona.

Vršilac dužnosti načelnika Hersonske oblasti Vladimir Saldo potvrdio je da je Stremousov poginuo u nesreći.

"„Veoma mi je teško da kažem da je Kiril Stremousov preminuo danas. Poginuo je na teritoriji Hersonske oblasti u saobraćajnoj nesreći"“, napisao je Saldo na društvenoj mreži Telegram.

Granatirana kancelarija Stremusova

Stremousov je došao do izražaja u nacionalnim medijima nakon što je jednom već izbegao smrt.

U septembru je njegovu kancelariju u Hersonu pogodila ukrajinska raketa, ali on u tom trenutku nije bio u prostorijama kancelarije. U eksploziji je povređeno nekoliko radnika uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: