Putin sutra potpisuje

Rusija je najavila da će sutra formalno pripojiti Rusiji još četiri dela Ukrajine.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File
Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Predsednik Rusije Vladimir Putin sutra će na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumente o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum, saopštio je danas Kremlj.

Ceremonija potpisivanja dokumenata o pristupanju novih regiona Rusiji održaće se 30. septembra u 15 časova, rekao je pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov.

Prema rečima portparola Kremlja, na tom događaju se očekuje opširan govor ruskog lidera Vladimira Putina.

"Sutra će u Velikoj palati Kremlja, u sali Svetog Đorđa, u 15 časova biti održana ceremonija potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Ruske Federacije", rekao je Peskov.

On je dodao da će sporazumi o pristupanju regiona Rusiji biti odobreni i pre razmatranja u Savetu Federacije svih pitanja vezanih za ove procese.

Ranije je saopšteno da su šefovi Luganske i Donjecke narodne republike otišli ​​u Moskvu na razgovore sa Putinom.

Putin će tokom ceremonije održati veliki govor, nakon čega će se sastati sa liderima nepriznate Donjecke i Luganske narodne republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u kojima je od 23. do 27. septembra održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Hoće li Belorusija priznati Krim u okviru Ruske Federacije?

Moskva očekuje da će Belorusija doneti nezavisnu i blagovremenu odluku o priznanju Krima kao dela ruske teritorije, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. On je rekao da ovo pitanje nije bilo na dnevnom redu nedavnih bilateralnih razgovora u Sočiju između ruskog i beloruskog predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, prenosi Tas.

"Ne, to je apsolutno unutrašnje i suvereno pravo Belorusije“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li su Putin i Lukašenko razgovarali na ovu temu tokom sastanka u Sočiju. On je naglasio da Moskva očekuje da će njeni "beloruski prijatelji doneti nezavisnu i blagovremenu odluku po ovom pitanju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu