Vulin o saopštenju EEAS-a: "Beograd ne pokreće nikakve sukobe"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin o neprimerenom saopštenju EEAS.

Izvor: B92

Nedelja, 14.08.2022.

14:42

Vulin o saopštenju EEAS-a:
EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT

Nakon premijerke Ane Brnabić spornu izjavu komentarisao je i Aleksandar Vulin.

"Aleksandar Vučić nikada nije pomenuo rat kao sredstvo rešavanja problema sa Prištinom, ali zato Aljbin Kurti jeste. Otuda i čudi da Evropska spoljnopolitička služba (EEAS) traži da se 'obe strane uzdrže'. Beograd odgovara na ludilo Prištine, a ne pokreće nikakve sukobe ili rasprave, i kako onda da se uzdrži. Da u EEAS ima razuma, bar malo više nego kod Prištine, ne bi tražio od Beograda da ne odgovori, već bi zauzdao Prištinu da sukobe ne pokreće. Onaj ko dopušta da Priština preti ratom, odgovoran je ako Kurti ispuni svoje pretnje. Za mir je potrebno dvoje, za sukob, dovoljna je i jedna budala", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) u kojem se ističe da će i Beograd i Priština, odnosno Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti biti odgovorni za svaku eskalaciju nasilja na KiM i u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: