"Oružane snage Rusije, Kine i Irana mogu da stignu do SAD"

Ruska Federacija, Kina i Iran pripremaju se za seriju vežbi velikih razmera u Latinskoj Americi.

Izvor: B92

Nedelja, 10.07.2022.

14:05

Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

To pokazuje da oružane snage ovih zemalja mogu da stignu do SAD, primećuje Vašington post pozivajuči se na analitički Center for a Secure Free Society.

"Iran, Rusija i Kina pripremaju seriju značajnih vojnih vežbi u Latinskoj Americi kao demonstraciju sile", napominje portal.

Ukupno, prema podacima centra, u vojnim manevrima pod nazivom Sniper Frontier, pored Rusije, Kine i Irana, učestvovaće još 10 zemalja. Venecuela će biti domaćin vežbi sredinom avgusta.

The Washington Free Beacon ističe da su planovi za ove vežbe najočiglednija demonstracija kako američki protivnici u regionu razvijaju odnose sa Ruskom Federacijom, Kinom i Iranom. Tako je ranije ove godine venecuelanski predsednik Nikolas Maduro, u okviru turneje po Bliskom istoku, potpisao sporazum na period od 20 godina o saradnji sa Iranom.

Portal takođe podseća da je ranije Nikaragva obnovila odbrambeni sporazum sa Ruskom Federacijom, dozvoljavajući ruskoj vojsci pristup na svojoj teritoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: