Kraj drame u Brodarevu: Stigao spas iz Srbije, krenula lokomotiva sa 600 putnika FOTO

Međunarodni brzi voz Beograd–Bar stoji u Brodarevu sa oko 600 putnika zbog kvara na lokomotivi.

Izvor: Sputnjik
Podeli

Kako "Novosti" saznaju, voz sa 600 putnika upravo je krenuo iz Brodareva, gde su stajali satima zbog kvara na motoru, nakon što je pristigla lokomotiva iz Srbije koja je prikačena za voz.

Putnici u vozu čekaju u Brodarevu, iako je kompozicija već trebalo da stigne u Bar. Razlog je kvar na motoru voza, objavio je "Dan". Kako navodi taj crnogorski medij, budući da je u pitanju međunarodni voz, zamena motora je u nadležnosti Republike Srbije.

"Mi imamo informaciju da je ta mašina u defektu i da neće biti u Bijelom Polju do 12 sati. Što se tiče putnika, nemamo informaciju da li će putnici biti autobusima prebačeni u Bijelo Polje", kazali su iz "Željeznica Crne Gore".

Kako dodaju, ne zna se koliko će vremena biti potrebno za popravku. "Mašina voza je u defektu i dok se odobri i zameni, da li će biti naša mašina ili iz Srbije, još se ne zna, ali budući da je u pitanju međunarodni voz, to je u nadležnosti Srbije", navode iz "Željeznica Crne Gore".

"Dan" nezvanično saznaje da su crnogorske "Željeznice" ponudile pomoć kada je u pitanju preuzimanje putnika u vozu, ali nema potvrde da li je ona prihvaćena, odnosno odbijena.

Na Fejsbuku, na stranici "Vozom kroz Crnu Goru" objavljene su fotografije putnika koji su suncobrane i drugi plažni mobilijar koji su poneli na more iskoristili kao spas od visokih temperatura, a ni slutili nisu da će se sunčati u Brodarevu.

Stiže spas iz Srbije

Kako Novosti prenose, upravo je stigla lokomotiva na mesto gde je zaglavljen međunarodni brzi voz 433 kod Brodareva u kome se nalazi 600 putnika.

Voz je krenuo iz Brodareva, nakon što je pristigla lokomotiva iz Srbije koja je prikačena za voz.

Međutim, ovde se čekanje putnika neće zaustaviti jer ih čeka nova promena lokomotive nakon što pređu crnogorsku granicu. Dakle, ustaljena praksa je da se srpska lokomotiva zameni crnogorskom kada se uđe u tu državu, što znači da će biti novog čekanja.

Međunarodni voz za Bar zbog kvara lokomotive stoji u stanici Brodarevo, saopštio je Srbija voz i naveo da je to preduzeće preduzelo sve aktivnosti kako bi voz što pre nastavio dalje, kao i da su putnici dobili osveženje.

Zbog visokih spoljašnjih temperatura došlo je do tehničkog kvara lokomotive tokom putovanja međunarodnim večernjim vozom za Crnu Goru, koji je juče krenuo iz stanice Zemun za Bar u 19.58 časova, kažu u Srbija vozu.

Kako je navedeno, putnicima u vozu podeljeno je osveženje, a osoblje je na raspolaganju za sve dodatne informacije.

Svi putnici će na osnovu priložene kupljene vozne karte moći da izvrše povraćaj dela novčanih sredstava u iznosu od 50 odsto.

Srbija voz se izvinjava putnicima zbog neprijatnosti izazvane nepredviđenim okolnostima i zahvaljuje na strpljenju i razumevanju, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu