"Zašto Nemačka ćuti?"

Marija Zaharova je, komentarišući izjavu ambasade Nemačke o nesmetanom radu ruskih novinara u toj zemlji, podsetila na blokadu ruskih medija u Evropi.

Izvor: B92

Subota, 04.06.2022.

14:40

EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOU

Dodala je da očekuje komentar Nemačke o slobodi govora.

"Juče mi je jedan Nemac poslao fotografiju televizijskog ekrana na kome se nalazi sledeći natpis: 'Ovaj program je trenutno nedostupan. Radimo na uspostavljanju rada servisa. Uzrok problema nije vaša oprema'. Uzrok problema je blokada ruskih medija u Evropi. Taj čovek je želeo da gleda televiziju ‘Rusija’. Sa nestrpljenjem čekam komentare nemačke ambasade u Moskvi na temu slobode govora", napisala je Zaharova na Telegramu, preneo je Sputnjik.

Ona je navela izjavu ambasade Nemačke u Moskvi koja je 3. juna saopštila da je tvrdnja o diskriminaciji ruskih novinara u Nemačkoj netačna.

Prema podacima ambasade u suštini je sve upravo suprotno i trenutno u Nemačkoj radi veliki broj ruskih novinara i to bez bilo kakvih ograničenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: