Zelenski smenio šefa sigurnosti; "Mislio je samo na sebe"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prokomentarisao je posetu Harkovu rakvši da je "pretrpeo strašne udare okupatora".

Izvor: B92, index.hr

Ponedeljak, 30.05.2022.

09:26

Zelenski smenio šefa sigurnosti;
EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

"Crne, polusrušene stambene zgrade okrenute su ka istoku i severu, odakle je pucala ruska artiljerija, odakle su stigli ruski borbeni avioni", rekao je Zelenski, prenosi Si-En-En.

"Rusija je već izgubila bitku za Harkov, bitku za Kijev i sever naše zemlje. Ali je izgubila i sopstvenu budućnost i sve kulturne veze sa slobodnim svetom", dodao je on.

"Mislio je samo na sebe"

Ukrajinski predsednik je pohvalio i vlasti u Harkovu, pored lokalnog rukovodstva službe bezbednosti. Rekao je da je otpustio lokalnog šefa Službe državne bezbednosti u Harkovu jer "nije radio na zaštiti grada nakon što je invazija počela i mislio je samo na sebe".

Zelenski je dodao da je trećina Harkovske oblasti i dalje pod okupacijom i da će ukrajinske snage sigurno osloboditi celu teritoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: