"Ne moramo da maštamo o tome, možemo da odbijemo i NATO"

U Rusiji veruju da mogu da se suprostave NATO-u.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia/Russian Defence Ministry/TASS
Foto: Profimedia/Russian Defence Ministry/TASS

Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite OVDE.

Leonid Slucki, šef frakcije LDPR u Državnoj dumi Federalne skupštine Ruske Federacije, predsednik Komiteta za međunarodne poslove, smatra da će Rusija moći da odbije direktan napad NATO-a, iako je takav scenario nazvao "fantastičnim", prenosi RIA Novosti.

"Nema potrebe da maštamo o tome. Moći ćemo da odbijemo svaki pritisak bilo koje nama neprijateljske sile... Ne mislim da može doći do takve vojne konfrontacije. Ali iako je ta petpostavka fantastična, sa moje tačke gledišta, Rusija će moći da da dostojan otpor bilo kome... Po našem vojnom potencijalu, u smislu našeg ljudskog potencijala, mi smo borbeno najspremnija sila na planeti", rekao je Slucki, odgovarajući na pitanje novinara o reakciji Rusije ako NATO pošalje snage u zapadni deo Ukrajine .

Ruske "akcije" predmet suđenja

Slucki je rekao danas da će akcije ukrajinskih boraca u Marijupolju i Kramatorsku biti predmet suđenja na različitim nivoima.

"Da, sudovi će biti obavezni. Neprihvatljivo je opraštati takve stvari da se takve situacije nikada više ne bi dešavale u ljudskoj istoriji“, poručio je Slucki u razgovoru sa šefom samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisom Pušilinom, prenose RIA Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu