Nova vest
Fudbal 29

28.4.2024.

13:13

Ivanišević o EURO: "Polufinale Srbija – Hrvatska, pa posle možete kući" VIDEO

Iako još uvek nema jasan plan što se tiče nastavka trenerske karijere, ono što je sigurno jeste da će Goran Ivanišević ovog leta biti u Nemačkoj.

Dejana Popović
EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Nakon raskida saradnje sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, legenda hrvatskog tenisa  odlučila je da "prazan letnji hod" iskoristi da bude jedan od navijača fudbalera Hrvatske na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 14. juna od 14. jula.
 


Tim Zlatka Dalića na EURO stiže kao trećeplasirani tim sa Mundijala u Kataru iz 2022. godine, a aktuelni osvajači svetske bronze i vicešampioni planete iz 2018. godine na EP smešteni su u grupu B zajedno sa Španijom, Italijom i Albanijom.

Hrvati grupnu fazu počinju 15. juna, na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kada će im rival biti Španci.

Četiri dana kasnije sledi im duel sa Albancima u Hamburgu, a poslednji meč u "grupi smrt" odigraće 24. juna sa Italijanima u Lajpcigu.

Kao neko ko će biti na licu mesta, gde će sa sinom gledati najbolje ekipe Starog kontinenta, rođeni Splićanin izneo je predikcije dokle mogu "kockasti", ali i fudbalska reprezentacija Srbije.



"Pa, ne znam  da li se negde ukrštamo... Recimo, želim vam da uđete u polufinale protiv nas i da posle možete da idete kući. Čisto prijateljski, ali polufinala je polufinale", rekao je Ivanišević srpskim novinarima u Zagrebu.

Ivanišević je uveren da će Hrvatska na predstojećem šampionatu Evrope predstaviti u pravom svetlu i da će popraviti plasman sa prethodnog EP, kada je 2021. godine takmičenje završila u osmini finala, porazom od Španije.

"Za nas se zna, imamo odličnu ekipu, imamo odlične rezultate", jasan je Ivanišević.

Fudbaleri Srbije posle 24 godine igraće na Evropskom prvenstvu, a u grupi C četa Dragana Stojkovića Piksija za protivnike će imati Englesku, Sloveniju i Dansku.


"Vama nešto fali, imate neverovatne igrače, ali šta fali... To ne znam, ja to valjda zna Piksi. On je bio genijalac i legenda. Kao tim, po neki put ne funkcionišete, ali imate vrhunske igrače... Kada bi se to spojilo imate šanse, ali moram da kažem da smo mi bolji", istakao je šampion Vimbldona iz 2001. godine.

Ako dođe do "projektovanog" finala po želji Ivaniševića, on veruje da je vreme da Hrvatska uzme najsjnije odličje.

 "Već smo išli dotle, pa onda i mi nešto da osvojimo. Bili smo drugi i treći, pošteno je da budemo prvi. Mi prvi, vi treći", rekao je Ivanišević kroz osmeh.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 29

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu