Putin je smrtno bolestan?

Već godinama se nagađa o zdravstvenom stanju ruskog predsednika Vladimira Putina, a takvih spekulacija je sve više od kada je naredio napad na Ukrajinu.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE MAXIM SHIPENKOV

Portal "Nju lajns" sada je objavio i da je došao do audio-snimka oligarha bliskog Kremlju koji kaže da je Putin "jako bolestan" te da ima "rak krvi", iako nije precizirao tip karcinoma od kog navodno boluje ruski predsednik.

Taj oligarh čije ime nije navedeno tvrdi da je o tome u sedište ruske Sigurnosno-bezbednosne agencije FSB poslat "strogo poverljivi dokument", baš kao i svim regionalnim direktorima FSB-a.

Kristo Grozev, koji je istraživač "Belingkata", uglednog portala za forenziku i analizu obaveštajnih podataka, rekao je da se u tom dokumentu naređuje regionalnim šefovima FSB da ne veruju glasinama o predsednikovom zdravstvenom stanju.

"Dobili su instrukcije da deluju protiv svih takvi glasina koje bi mogle da se rašire po lokalnim odeljenjima FSB-a. Prema izvoru iz jedne od regionalnih jedinica, koji je video dokument, ovakva naredba bez presedana imala je suprotan efekat, jer sada većina službenika FSB veruje da Putin zaista boluje od ozbiljne bolesti", rekao je Grozev.

"Nju lajns" navodi i nedavna zapažanja o promenama fizičkog izgleda Vladimira Putina – od načina na koji hoda do izgleda lica, koje je podbulo, što bi pak moglo da znači da on uzima lekove.

Ešli Grosman, profesor endokrinologije sa Oksforda, kaže za taj portal da je "Putin uvek izgledao kao da je u formi. Ali u poslednjih par godina njegovo lice i vrat izgledaju puno deblje. Takav izgled je kompatibilan s korišćenjem steroida."

CNN podseća da takve tvrdnje ne mogu da se provere, što navodi i "Nju lajns", kao i da bi jednostavno mogle da znače da oni u Rusiji koji žele da svrgnu Putina šire takve glasine kako bi uverili istomišljenike da je Putin ranjiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 489 idi na stranu