"Rusija organizovala sajber napade na početku rata"

Rusija je stajala iza masivnog sajber napada na satelitsku internet mrežu koji je na početku rata u Ukrajini izbacio iz mreže hiljade modema, navodi se iz EU.

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

14:42

Ilustracija: Depositphotos/Gorodenkoff

"Ovaj sajber napad je izazvao neselektivne prekide u komunikaciji nekoliko javnih institucija, firmi i korisnika u Ukrajini, kao i u nekoliko država članica EU", navedeno je u saopštenju, prenosi Rojters.

To je još jedan primer modela kontinuiranog i neodgovornog ponašanja Rusije u sajber prostoru, a napad na Viasatovu KA-SAT mrežu krajem februara dogodio se u trennutku ulaska ruske vojske u Ukrajinu, prenosi saopštenje EU Rojters.

Zapadne obaveštajne agencije, uključujući Agenciju za nacionalnu bezbednost SAD, francusku vladinu organizaciju za sajber bezbednost ANŠI i ukrajinske obaveštajne službe, istraživale su potencijalnu ulogu Rusije u danima nakon napada, preneo je tada Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: