Rusija tražila pristup biolaboratorijama – odbijeno; "Poseta? Može, naravno. Čekaonica, kafa i katalozi"

Rusija je insistirala na tome da ima pristup biolaboratorijama u Ukrajini i Gruziji preko civilnih institucija, ali je bila odbijena.

Izvor: B92, Sputnjik

Subota, 26.03.2022.

22:45

Rusija tražila pristup biolaboratorijama – odbijeno;
Ilustracija: Shutterstock/Sergei Drozd

To je izjavila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Mi smo preko međunarodno-pravnih institucija insistirali da imamo pristup tim laboratorijama u Gruziji i u Ukrajini. Šta su nam govorili? Govorili su neke fantastične stvari. Poseta laboratorijama? Može, naravno. Sedećete u čekaonici, postoji recepcija, divni ljudi koji će vas dočekati, poslužiti kafom i pokazati kataloge. A unutar laboratorija se ne sme, ni vi ni specijalni posmatrači. O čemu to govori? O eksperimentima koji su se tamo odvijali koji su van zakona", rekla je ona. Zaharova je istakla da je Pentagon koristio te biolaboratorije za vojne ciljeve jer oni ne bi potrošili ni cent za nešto što nije usmereno na nacionalne vojne interese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: