Politika 1

08.05.2024.

14:09

Izabarana vlada Vojvodine; Maja Gojković pokrajinska premijerka

Na sednici Skupštine Vojvodine, Maja Gojković izabrana je za predsednicu pokrajinske vlade, koja će imati četiri potpredsednika i 12 sekretara.

Izvor: Tanjug, RTS

Izabarana vlada Vojvodine; Maja Gojković pokrajinska premijerka
Shutterstock/magico110

Podeli:

Predsednica pokrajinske vlade Maja Gojković je nakon izbora poručila da će nastaviti da u punoj meri afirmišu Srbiju kao jednu i jedinstvenu, a Vojvodinu kao njen deo na koji će Srbija biti ponosna za naredne četiri godine.

U ekspozeu ona je navela da će obeležje nove pokrajinske vlade biti kontinuitet razvojnih projekata i fokus na saobraćaj, komunalnu infrastrukturu, kulturu i socijalnu zaštitu.

Ona je rekla da joj je posebno zadovoljstvo što je prva žena u istoriji izvršne vlasti AP Vojvodine.

"Ovo je rezultat posvećenog rada, nezavisno od rodne, nacionalne, verske i bilo koje druge pripadnosti", rekla je Gojković.

Ona je dodala i da će pokrajina nastaviti da ide u korak sa vremenom, ali i da poštuje tradicionalne vrednosti.

"Želim da naglasim da ćemo nastaviti da u punoj meri afirmišemo da je Srbija jedna i jedinstvena i da Vojvodina bude njen deo na koji će Srbija biti ponosna", rekla je Gojković.

Opozicija je bojkotovala rad skupštine, jer, kako kažu, nisu dobili matarijale i biografije kandidata.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: