Odgovor Beograda: "Čekaju nas nesagledive posledice"

Ponašanje Aljbina Kurtija dovešće do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, saopštio je danas Petar Petković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

16:10

Odgovor Beograda:
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC

"Nastojanja Aljbina Kurtija da na Kosovu i Metohiji u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovešće do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine", istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Naveo je da bi takav Kurtijev scenario vratio ostvarene pomake u dijalogu Beograda i Prištine godinama unazad i toga treba da budu svesni svi međunarodni predstavnici koji deluju na prostoru Kosova i Metohije.

"Očigledna je destruktivna namera Kurtija da poništi i pogazi sve do sada postignute sporazume i dogovore, ali je pitanje hoće li međunarodna zajednica ponovo mirno posmatrati kako se albanski političari igraju sa normalizacijom odnosa ili će ovoga puta preći sa reči i saopštenja na konkretna dela", saopštio je Petković

Srpski narod na Kosovu i Metohiji očekuje da mu bude omogućeno da ostvari svoje biračko pravo 3. aprila, na identičan način kako je to bio slučaj tokom svih izbornih procesa do sada.

"Zato su ovi izbori poslednja šansa i test za međunarodnu zajednicu koja ima apsolutnu odgovornost i obavezu da obezbedi sprovođenje i poštovanje demokratskih tekovina i principa i da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji omogući da iskoriste svoje biračko pravo", stoji u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Podsetimo, šefica Poslaničke grupe Samoopredeljenje Mimoza Kusari Ljilja izjavila je da neće dozvoliti organizovanje predsedničkih izbora Republike Srbije na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: