Zagreb o nestalom Splićaninu: "Hrvatski državljanin je za praznike otišao u Beograd"

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas, povodom nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Pereša u Beogradu, da mu je žao.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.01.2022.

14:35

Zagreb o nestalom Splićaninu:
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

On je rekao da je od prve sekunde u kontaktu sa ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova, Davorom Božinovićem i Goranom Grlić Radmanom, kao i sa svim predstavnicima srpskih vlasti.

"Imam utisak da nemamo širinu slike, nadamo se najboljem. Dok nemamo službene informacije do kraja, osim interesa za to i izražavanja žaljenja, ne mogu da komentarišem bilo čije izjave”, kazao je premijer i dodao:

“Nije bitno što je rekao (Aleksandar) Vulin. Reč je o hrvatskom državljaninu koji je za praznike otišao u Beograd i zanima me da doznamo potpunu informaciju”, prenela je zagrebačka TV N1.

Plenković je to rekao posle tradicionalnog božićnog prijema u organizaciji Srpskog nacionalnog veća u Zagrebu.

Podsetimo, Matej Periš, mladić iz Splita, poslednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu. U potragu za njim su se uključile i srpske vaterpolo legende.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči i kosu.

Ispred kluba "Gotik", u kome je poslednji put u noći između četvrtka i petka viđen nestali Splićanin Matej Periš, nalazi se policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: