Sreda, 22.12.2021.

08:42

Lokalizovan požar u Kliničkom centru Srbije, gasilo ga 26 vatrogasaca VIDEO

Vatrogasci su lokalizovali požar u Kliničkom centru Srbije, potvrđeno je za portal B92.net.

Izvor: B92

Lokalizovan požar u Kliničkom centru Srbije, gasilo ga 26 vatrogasaca VIDEO
Foto: TV Prva

Kako nam je rečeno, pripadnici vatrogasne brigade lokalizovali su požar u 8.45 sati i u toku je dogašivanje. Iz MUP-a su potvrdili za B92.net da nema povređenih.

U borbi sa požarom učestvovalo je 26 vatrogasaca sa pet vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, gorela je server soba sa kablovima u delu Kliničkog centra koji je u izgradnji, a kako je rečeno za B92.net, radnici su evakuisani.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je u Kliničkom centru došlo je do do izbijanja manjeg požara, ali je brzom i adekvatnom reakcijom požar ugašen i stavljen pod kontrolu

On je istakao da tom prilikom niko nije povređen. U pitanju je objekat novog Kliničkog centra Srbije, čija je izgradnja i rekonstrukcija u toku. Ministar Lončar je dodao za Tanjug da nije bilo opasnosti, niti panike, te da su svi radnici evakuisani na vreme, tako da povređenih nije bilo.

Materijalna šteta je minimalna, kazao je on.
Požar koji je danas izbio u Kliničkom centru Srbije, brzo je lokalizovan, i tom prilikom niko nije povređen, izjavio je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Milos Majstorović. On je, u izjavi za Televiziju K1, precizirao da je požar izbio u sobi sa optičkim kablovima, koja je služila kao server za Klinički centar.

"U 8:14 minuta dobili smo dojavu da gori nešto u podrumskim prostorijima Kliničkog centra koji je u izgradnji. Poslali smo odmah adekvatne snage, osam vozila sa 25 vatrogasaca, koji su stigli na poziv", rekao je Majstorović.

On je dodao da su vatrogasne ekipe stigle na lice mesta za nekih sedam minuta, što je vrlo brzo, s obzirom na uslove u saobraćaju u tom delu grada.

"Vrlo brzo smo lokalizovali požar", istakao je Majstorović.

Prema njegovim rečima, veliki problem bio je dim, koga je bilo u velikoj količini, ali na sreću nije ugrožavao ostale objekte u Kliničkom centru.

"Po lokalizovanju pozara, sada smo u fazi praćenja situacije", rekao je Majstorović i dodao da je sada bitno da se građanima omogući pristup Kliničkom centru.

Što se tiče uzroka požara, on je ukazao da to ne rade vatrogasci-spasioci, već stručne službe MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: