Priveden Francišković i još četiri osobe; podsticali terorizam?

Marko Francišković i Natko Kovačević su među osobama koje su danas privedene zbog sumnje da su javno podsticali terorizam.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2021.

14:38

Priveden Francišković i još četiri osobe; podsticali terorizam?
Deposit/ia__64

Kako je saopšteno iz MUP-a, policijski službenici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa nadležnim zagrebačkim Županijskim državnim tužilaštvom sprovode kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili krivično delo na području 5 policijskih uprava - Zadar, Šibensko-kninska, zagrebačka, bjelovarska i ličko-senjska podsticanje terorizma.

Reč je o istrazi sumnje u radnje koje podstiču narušavanje osnovnih ustavnih, političkih, ekonomskih ili društvenih struktura Republike Hrvatske napadom na fizički integritet drugih i javnih objekata, navodi se u saopštenju.

U današnjim akcijama učestvovalo je više lica sa navedenih područja koja su pod policijskim nadzorom.

Tokom današnjeg i narednih dana biće sprovedene dokazne radnje pretresa objekata, vozila i druge opreme značajne za ovo istraživanje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: