Na putnom prelazu kod Niša nastradao pešak

Jedna osoba poginula je večeras na putnom prelazu između Grejača i Trupala, nadomak Niša.

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2021.

22:05

Na putnom prelazu kod Niša nastradao pešak
Ilustracija: Shutterstock/Liz Kcer

Osoba je pokušala da pešice pređe preko pruge u trenutku dok su polubranici na putnom prelazu bili spušteni.

Pešak je poginuo kada je na njega naletela lokomotiva železničkog prevoznika "AB prevoz", saopštila je "Infrastruktura železnice Srbije".

Ovaj putni prelaz obezbeđen je polubranicima koji su u trenutku nesreće ispravno radili i bili spušteni, kao i znacima saobraćajne drumske signalizacije, navodi se u saopštenju.

Na mesto nesreće došli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći, a uviđaj je u toku.

Železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge trenutno je u prekidu.

"Infrastruktura železnice Srbije" žali zbog nesreće koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradale osobe, navodi se u saopštenju.

I ovom prilikom "Infrastruktura železnice Srbije" još jednom upozorava, moli i apeluje da se posebno na putnim prelazima poštuje saobraćajna signalizacija, kako se ovakve tragedije više ne bi događale i kako bi se sačuvali ljudski životi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: