Vučić: "Milijardu i 950 miliona smo izdvojili za lečenje dece"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras o sredstvima koje država izdvaja za lečenje dece.

Izvor: B92

Utorak, 16.11.2021.

21:15

Vučić:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Da roboti nadgledaju kakvo je stanje sa pacijentima u kovid bolnicama, to će biti aktuelno već sledeće godine, rekao je Vučić.

"2012 godine broj dece kojima je bila odobrena terapija i lečenje u inostranstvu je osmoro, danas imamo 118 plus 28", rekao je Vučić.

Za lečenje je opredeljeno 113 miliona 2012-2013 godine, a 1.950 miliona ove godine, prošle godine 1.500 miliona, rekao je.

"Kada god uradite nešto, na primer izgradite puteve, oni kažu da se deca leče SMS porukama. Pa kako se leče u Americi. Mi znamo da nikada nije dosta, ali nikada se nije vodilo računa o deci sa retkim bolestima kao sada", rekao je Vučić.

Solovjev ga najavio kao "viteza"

Govoreći o intervjuu za legendarnog ruskog novinara i njegovoj specifičnoj najavi u kojoj je Vučića nazvao "vitezom koji se bori za svoju zemlju".

"Za mene je to velika čast. Njegova reč ima veliku težinu u Rusiji i beskrajno mu hvala. Ja ne umem da govorim na način na koji on to radi. Kada ona nešto kaže, onda to znači", rekao je.

"Rekao sam mu idem u Mosku, ili se vraćam kao pukovnik ili kao pokojnik, a on je meni rekao da se nada da ću da se vratim kao general pukovnik", rekao je Vučić.

Spomenuo je i veze u Kremlju koje novinar ima.

Vučić je govorio i o ulaganjima u sport, ali i o gasu i robnim rezervama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: