Spremaju se nove sankcije?; Kriza će trajati godinama; "Nova vrsta rata" VIDEO/FOTO

Zvanični Minsk smatra da su neosnovane optužbe Varšave da beloruski vojnici prelaze granicu sa Poljskom, saopštilo je danas belorusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 09.11.2021.

09:45

Spremaju se nove sankcije?; Kriza će trajati godinama;
Tanjug/Leonid Shæeglov/BelTA via AP

Prema tvrdnjama Minska, zvaničnici poljskog ministarstva odbrane sastali su se sa vojnim atašeima iz beloruske ambasade u Varšavi 8. novembra "da bi razgovarali o navodnim kršenjima poljske granice od članova beloruske službe i o njihovoj umešanosti u migracionu krizu", prenosi ruska agencija TAS.

Ministarstvo odbrane Belorusije je istaklo da Minsk smatra da su "sve optužbe koje je iznela Poljska neutemeljene i neosnovane", navodeći da veruje da "poljsko Ministarstvo nacionalne odbrane nerado traži konstruktivno rešenje problema i namerno nastoji da trenutnu konfliktnu situaciju dovede na politički nivo".

Situaciju iz minuta u minut pratite u našem LIVE blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: