Postignut načelni dogovor u međustranačkom dijalogu FOTO

Postignut načelni dogovor u međustranačkom dijalogu, sledeće nedelje potpisivanje dokumenata.

Izvor: B92

Subota, 23.10.2021.

09:00

Postignut načelni dogovor u međustranačkom dijalogu FOTO
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Članovi Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca postigli su danas načelni dogovor o završnom dokumentu o poboljšanju izbornih uslova, a potpisivanje se očekuje sledeće nedelje, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

"Ovo danas je bio završni sastanak. Mi smo danas završili raspravu, ostaje da tim koji vodi Dejan Ðurđević iz Vlade Srbije pretoči u papir dodatne predloge koje smo čuli i koje je prihvatio predsednik Aleksandar Vučić", rekao je Dačić novinarima. Dačić je ocenio da su svi učesnici dijaloga zadovoljni, možda, kako je rekao, ne u potpunosti.

"Veliko je zadovoljstvo što je vlast pokazala želju za kompromisom i implementiraćemo sve što smo dogovorili, da sutra svi možemo da kažemo da je dijalog dao rezultate i da niko ne sme da koristi ove teme za bacanje ljage na Srbiju", rekao je Dačić.

On je dodao da su svi na sastanku rekli da će potpisati dokument, navodeći da će se to dogoditi sledeće nedelje.
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je došao u Skupštinu, gde je učestvovao na sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca o izbornim uslovima.

Vučića je ispred Skupštine sačekao predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Među prvima u Skupštinu su stigli zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predstavnica Srpske stranke Zavetnici Milica Ðurđević Stamenkovski, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Pokreta Dosta je bilo Sasa Radulović, a tu su i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović i potpredsednik Skupštine i funkcioner SNS Vladimir Orlić.

Na današnjem sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca očekuje se da vlast i opozicija dođu do završnog dokumenta o poboljšanju izbornih uslova.

"Na osnovu svih predloga koje smo imali do sada probaćemo da dođemo do završnog dokumenta koji bi imao kao svoj krajnji cilj da većina učesnika bude zadovoljna i tokom i rezultatima dijaloga", rekao je ranije za Tanjug Ivica Dačić.

Time bi posle dijaloga koji je vođen sa evroparlamentarcima, posle zaključaka i mera koje je vlast počela da sprovodi, bio zaokružen proces međustranačkog dijaloga, dodao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: