Komšić odgovorio Dodiku

Predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić poručio je večeras da nije bila potrebna nikakva sednica da bi otišao na Samit EU - Zapadni Balkan.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2021.

23:37

Komšić odgovorio Dodiku
EPA-EFE Andrej Cukic

Komšić je ovo izjavio reagujući na pismo srpskog člana Predsedništva, Milorada Dodika, koje je uputio predsedniku Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu i premijeru Slovenije Janezi Janši, a u kojem je naveo da BiH nije donela odluku o učešću na Samitu na Brdu kod Kranja, niti je imenovala delegaciju i definisala platformu.

Komšić odgovara Dodiku da se kao predsedavajući Predsedništva BiH odazvao na poziv koji je dobio.

"Dodiku je to jasno, a njegove ocene, prvo da generalni sekretar UN ruši BiH, pa sad da BiH ruši predsednica Evropske komisije su skandalozne i odražavaju stav iz njegovih pisma koje niko i ne uzima za ozbiljno", kaže Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: