Policija preuzima oca koji je ubio svoje troje dece u naselju Mlinovi

Iz zagrebačke policije je saopšteno da će Harold Kopic, osumnjičen za ubistvo svoje troje maloletne dece, biti uhapšen posle pregleda u psihijatrijskoj bolnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

21:57

Policija preuzima oca koji je ubio svoje troje dece u naselju Mlinovi
Photo by ia__64 (Depositphotos)

Harold Kopic (56), austrijski državljanin osumnjičen da je tokom noći sa petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje maloletne dece, nakon čega je pokušao samoubistvo, danas po podne je iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice prevezen na dalju obradu u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Petrović je u razgovoru za Dnevnik Nove TV potvrdio da je u toku njegovo hapšenje, nakon što su ga pregledali lekari u Vrapču i odlučili da ga otpuste iz bolnice. "Upravo sada, dok mi razgovaramo, u toku je njegovo preuzimanje od osoblja bolnice i vrlo brzo biće u našim službenim prostorijama", rekao je Petrović.

Apsolutno smatramo da je uhapšeni sposoban za saslušanje, dodao je Petrović.

"Nakon što je lekarski konzilijum u bolnici Vrapče odlučio da će ga otpustiti – tu nastupamo mi", rekao je on.

S obzirom na to da je reč o stranom državljaninu, tokom ispitivanja uhapšenom će biti obezbeđen prevodilac, a nakon ispitivanja, uhapšeni će biti predat pritvorskom nadzorniku, a županijskom državnom tužiocu će biti podneta krivična prijava, rekao je Petrović.

Prema pisanju zagrebačkih medija, Kopic je svoje troje dece ubio u noći između petka i subote, nakon čega je pokušao da i sebi oduzme život.

Kopic je u petak objavio oproštajnu poruku na Fejsbuku, što je alrmiralo policiju, koja je, međutim, na mesto zločina stigla prekasno, navode mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: