Četvrtak, 02.09.2021.

13:28

"Al Kaida" se pridružila talibanima; "Istorija se ponavlja"

Pokret otpora Avganistana u provinciji Pandžšir saopštio je da se teroristička organizacija "Al Kaida" pridružila pokretu "Taliban".

Izvor: Sputnjik

EPA-EFE/STRINGER

"Al Kaida se pridružila talibanima kako bi se borili protiv Pokreta otpora Avganistana. Sjedinjene Američke Države su se povukle, istorija se ponavlja", navodi se u saopštenju pokreta na Tviteru.

Ranije je televizija "Al Džazira" saopštila da su talibani odlučili da pokrenu vojnu operaciju protiv snaga Fronta otpora Avganistana u provinciji Pandžšir.

Nakon toga se oglasio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, istakavši da se Moskva nada da će radikalni pokret "Taliban" (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) odustati od realizacije svojih planova o pokretanju operacije u provinciji Pandžšir i da će započeti dijalog sa drugim silama u Avganistanu, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: