Petak, 27.08.2021.

15:25

Još dve osobe obolele od groznice Zapadnog Nila

U Vojvodini su još dve osobe obolele od groznice Zapadnog Nila, a čekaju se rezultati testiranja za još tri osobe, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Izvor: Beta

Još dve osobe obolele od groznice Zapadnog Nila
Ilustracija, foto: Depositphoto/Kokhanchikov

Time je od početka godine broj zaraženih od bolesti koju prenose komarci porastao na pet.

Novooboleli, kao i prethodni pacijenti, imaju i druge hronične bolesti. Dva pacijenta su ranije preminula, a pacijent koji je primljen 20. avgusta je i dalje na bolničkom lečenju. U periodu od 2012. do 2020. godine na teritoriji Srbije registrovano je ukupno 1.032 slučaja groznice Zapadnog Nila, od kojih se 98 završilo smrtnim ishodom.

Od tog broja u Vojvodini je registrovano 367 slučajeva te bolesti i 53 smrtna ishoda.

Tokom 2020. godine u Srbiji nisu prijavljeni slučajevi obolevanja od groznice Zapadnog Nila u humanoj populaciji. U cilju smanjenja rizika od zaražavanja virusom Zapadnog Nila, iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine su preporučili stanovništvu da koristi mere zaštite koje se upotrebljavaju i protiv običnih komaraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: