Nema mira u Kabulu; Odjeknula nova eksplozija; Na stotine povređenih; Talibani poslali poruku VIDEO/FOTO

Danas je došlo do eksplozije u blizini aerodroma u Kabulu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.08.2021.

07:30

Nema mira u Kabulu; Odjeknula nova eksplozija; Na stotine povređenih; Talibani poslali poruku VIDEO/FOTO
EPA-EFE/STRINGER

Eksplozija se dogodila na kapiji Abi, gde je hiljade avganistanskih izbeglica ostalo u četvrtak uprkos tome što su je američke trupe zatvorile usled sve veće zabrinutosti zbog pretnji.

Najmanje 40 osoba je poginulo, dok je 100 povređeno u eksploziji, saopštili su u Ministarstvu zdravlja republike. Među njima su i američki vojnici.

Američki mediji i agencije prenose, pozivajući se na neimenovane zvaničnike, da su povređena najmanje tri američka vojnika i da je reč o samoubilačkom napadu.

Talibani su osudili napad koji se desio danas ispred aerodroma u Kabulu uz tvrdnju da se dogodio u području koje kontrolišu američke snage, javlja AP.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid rekao je da njegova grupa "oštro osuđuje" napad koji se desio danas i da prate bezbednosnu situaciju, prenosi agencija.

Kako se sumnja, napad je izveo ogranak ekstremističke grupe Islamska država ISIS-K, koja deluje u Avganistanu i smatra se radikalnijom od talibana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: