Velika pucnjava, više mrtvih; policija upozorila: Ostanite u kućama; "Incident je šokantan" VIDEO/FOTO

Večeras se u engleskom gradu Plimutu dogodio ozbiljan incident, javljaju britanski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.08.2021.

21:19

Velika pucnjava, više mrtvih; policija upozorila: Ostanite u kućama;
Foto: Profimedia

Svedoci govore kako su čuli pucnjeve.

"Plymouth Herald" javlja kako su nad gradom viđena tri helikoptera hitne pomoći, a na ulicama puno vozila hitne i još više policije.

Prema prvim informacijama, upucano je pet osoba. Još uvek se ne zna jesu li ubijene ili ranjene.

Policija je potvrdila da jedošlo do ozbiljnog incidenta s vatrenim oružjem, javlja BBC.

"Na licu mesta ubijeno je više ljudi, a još nekoliko žrtava napada je hospitalizovano. Područje jeizolovano, a policija veruje da je situacija pod kontrolom", rečeno je iz policije. Kako saznaje "Sky News" ubijen je i napadač.

Na Tviteru se o incidentu oglasio i parlamentarni zastupnik laburista iz tog grada, Luk Polard.

"Jako zabrinjavajuće vesti večeras stižu iz Plimuta. Ostanite u kućama i slušajte savete policije", napisao je. Na Tviteru se javio i Džoni Mersel, još jedan parlamentarni zastupnik iz Plimuta.

"Svestan sam ozbiljnog i tragičnog incidenta koji se odvija u Plimoutu. Molim sve da poštuju naređenja policije i ne objavljuju glasine ili špekulacije po društvenim mrežama", napisao je. BBC navodi kako je policija zamolila građane da ostanu u svojim domovima.

Na Tviteru se o incidentu oglasila i ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

"Incident je šokantan, moje misli su sa onima koji su pogođeni ovom tragedijom. Razgovarala sam sa direktorom policije i ponudila mu punu pomoć. Apelujem na sve da ostanu mirni, prate policijske savete i puste našim hitnim službama da obave svoj posao", napisala je Patel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: