Petak, 09.07.2021.

12:42

"Odmazda"; Dižu zid na granici VIDEO

Litvanija je danas počela da gradi barijeru duž svoje granice sa Belorusijom.

Izvor: B92, Tanjug

Shutterstock/Prazis Images

Do toga je došlo nakon što je optužila beloruske vlasti da šalju migrante iz inostranstva ilegalno u Evropsku uniju.

Kako se navodi, prva deonica barijere imaće dužinu od 500 metara i visinu od 1,8 metara, a sastojaće se od bodljikave žice, rekla je portparolka Ruta Montviletold, prenosi Rojters.

Litvanija je u sredu saopštila da će postaviti graničnu barijeru i rasporediti trupe koje će sprečiti migrante koji ilegalno prelaze na njenu teritoriju.

Belorusija je odlučila da dozvoli migrantima da uđu u Litvaniju u znak odmazde zbog sankcija Evropske unije.

Evropska unija govori jednim glasom osuđujući odluku Belorusije da dozvoli ilegalnim migrantima da pređu u Litvaniju kao odgovor na sankcije EU.

Litvanska vlada proglasila je prošlog petka vanrednu situaciju širom zemlje, jer je protok uglavnom iračkih migranata koji su stizali iz Belorusije dostigao oko 150 dnevno, više nego što je ulazilo godišnje u prethodne tri godine, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

13 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: