Bajden zna šta može da očekuje od "ubice" Putina

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovaraće sa prvim čovekom Sjedinjenih Američkih Država, Džoom Bajdenom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

09:52

Bajden zna šta može da očekuje od
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Ovo je otkrio je savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven i dodao da će Bajden pre toga imati diskusiju sa saveznicima NATO.

"Imaćemo priliku da razgovaramo sa svim saveznicima o čemu Bajden namerava da priča sa Putinom. To će uraditi iza zatvorenih vrata. Tako da će oni imati priliku da čuju njegove namere, kao što će predsednik biti u mogućnosti da čuje i šta kažu saveznici. Time će Bajden otići u Ženevu sa punom podrškom i solidarnosti od strane saveznika NATO", kazao je Saliven novinarima.

Portparol Bele Kuće Džen Psaki istakla je ranije da Bajden već zna šta može u sredu da očekuje od Putina na sastanku.

"Naravno, on je ranije imao susrete sa Putinom, kao što svi sznate. On zna šta može da oćekuje. Iz njegovog ugla, ovo nije sastanak o poverenju, prijateljstvu.. Ovo je sastanak o tome da otkrijemo da li možemo da pronađemo tačke slaganja i da budemo iskreni u vezi pitanja koje nas brinu", kazala je Psaki novinarima, javlja Raša Tudej.

Podsećanja radi, Bajden je u martu privukao veliku pažnju medija, pošto je u intervjuu za ABC aludirao na to da je Putin ubica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: