Poziv i nova ponuda za premijera: Rekonstrukcija, nova Vlada ili izbori

Glavni odbor Demokratske narodne partije DNP je na današnjoj sednici odlučio da se premijer Zdravko Krivokapić pozove na razgovor.

Izvor: Pobjeda

Subota, 12.06.2021.

22:23

Poziv i nova ponuda za premijera: Rekonstrukcija, nova Vlada ili izbori
FOTO: Profimedia

Razgovor bi se ticao prevazilaženja aktuelne političke krize na relaciji parlamentarna većina – Vlada i da mu se ponudi rekonstrukcija Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu Vladu, a na čijem čelu bi ostao Krivokapić, prenosi "Pobjeda".

Na sednici je dogovoreno da, ukoliko premijer odbije takav modalitet, DNP inicira izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Krivokapić.

"Verujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsednika partije i poslanike DNP-a da i po cenu novih izbora, koje bi pripremila prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima", saopšteno je iz DNP-a.

U toj partiji su rekli da je veći broj članova GO DNP iskazao nepodeljene stavove da su DNP i vladajuća koalicija dosad trpeli brojne oblike marginalizacije od strane premijera, koji je ignorisao činjenično stanje da je, upravo zahvaljujući većinskim glasovima Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izabran za predsednika Vlade.

Glavni odbor je na kraju sednice iskazao snažnu podršku daljem radu i aktivnostima predsednika DNP, Milana Kneževića.

Takođe, na današnjoj sednici Predsedništva Demokratske narodne partije, na lično insistiranje Kneževića, održano je tajno glasanje o njegovom poverenju, na kom je dobio apsolutnu podršku svih članova Predsedništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: