O čemu su razgovarali Vučić i načelnik Generalštaba vojske Francuske? FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa načelnikom Generalštaba vojske Republike Francuske Fransoa Lekuentrom.

Izvor: B92
Podeli
Instagram: buducnosrbijeav
Instagram: buducnosrbijeav

Na zvaničnom nalogu predsednika na Instagramu objavljena i njihova zajednička fotografija.

Vučić i general Lekoantr su razgovarali i o jačanju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, kao i o unapređenju saradnje u oblasti zajedničke obuke, uključujući i operacije pod okriljem Evropske unije.

Sagovornici su posebno razmotrili unapređenje vojnoobrazovne saradnje na bazi reciprociteta.

"Srbija u Francuskoj vidi pouzdanog partnera u oblasti vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje, što potvrđuje i kroz brojne ugovore koji su zaključeni u proteklom periodu", rekao je Vučić i naglasio da je partnerstvo i saradnja i u ovoj oblasti od strateškog interesa za obe zemlje.

Sagovornici su razmotrili i aktuelnu situaciji u borbi protiv pandemije KOVID-19 i istakli da jedino zajedničkom akcijom na globalnom nivou možemo da prevaziđemo izuzetno teške posledice koje je ova bolest nanela svim aspektima života.

Vučić je posebno istakao da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje i dodao da Srbija ulaže velike napore u procesu evrointegracija.

"Podrška Francuske na našem evropskom putu je od velikog značaja i mi na tu podršku računamo", rekao je predsednik i dodao da je Srbija prihvatila novu metodologiju u pristupnim pregovorima, te da očekuje da se postignuti rezultati adekvatno i valorizuju kroz otvaranje novih poglavlja u pregovorima.

Instagram: buducnosrbijeav
Instagram: buducnosrbijeav

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu