Bugarski MiG-29 sabotiran? U toku potraga za pilotom VIDEO/FOTO

Nekadašnji ministar odbrane Bugarske Nikolaj Nenčev komentarisao je na "Fejsbuku" avionsku nesreću u kojoj je pao MiG-29 te vojske.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

14:38

Bugarski MiG-29 sabotiran? U toku potraga za pilotom VIDEO/FOTO
EPA-EFE/ VASSIL DONEV

Incident se dogodio na vojnoj vežbi "Šabla-21" kada se letelica srušila u Crno more.

On je na Fejsbuku naveo da nije isključeno da je reč o sabotaži.

"Ne isključujem nijednu moguću hipotezu vezanu za pad MiG-29: tehnički kvar, grešku pilota, uključujući sabotažu! Molim se za našeg pilota!", naveo je Nenčev na Fejsbuku.

Takođe, kako su preneli bugarski mediji, tokom akcije potrage za letelicom i pilotom locirano je područje gde se srušio MiG. Dron koji je učestvovao u akciji uspeo je da zabeleži mrlje nafte u moru, na 11 kilometara od obale u blizini Šable. Na to mesto poslat je helikopter panter i pronađeni su komadi aviona i spasilački prsluk koji je pripadao pilotu.

Podsećanja radi, avion je izgubio radio-kontakt i nestao sa radara u 00.45 sati. Pilot koji je upravljao lovcem je major Valentin Terziev iz 3. vazduhoplovne baze Graf Ignatijevo. Takođe, Ministarstvo je objavilo fotografiju nestalog pilota, majora Terzijeva.

Treba napomenuti da u vežbi učestvuju i avioni Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: