"Sloboda" formira komisiju zbog eksplozije

Kompanija "Sloboda" oglasila se povodom eksplozije u postrojenjima te fabrike.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2021.

09:12

Foto: Rina

Kako se navodi, do požara i eksplozije došlo u izdvojenom delu fabrike u prigradskom naselju Pridvorica, koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara. Navode da je formirana komisija koja će utvrditi uzrok eksplozije.

Kompanija navodi da je požar nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije, ali nije bilo žrtava i povređenih. Pričinjena je materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije.

Magacin municije je udaljen 800 metara od proizvodnih pogona kompanije, a do požara je došlo oko 1.20 posle ponoći.

U delu fabrike u kome je izbio požar nije bilo zaposlenih, a u ostalom delu fabrike u kojem se izrađuju mehanički delovi za kompletiranje gotovih proizvoda bilo je oko 60 zaposlenih.

"Oni su, kada su to uslovi dozvolili, uz pomoć protivpožarne službe u kompaniji Sloboda evakuisani na bezbedan način. Na mestu događaja nalaze se nadležni istražni organi, a direktor kompanije Sloboda je formirao komisiju koja treba da utvrdi uzrok nastalog akcidenta", navodi se u saopštenju.

Požar u fabričkom magacinu municije je lokalizovan, sa povremenim javljanjem manjih eksplozija.

Na lokalizaciji vatre učestvovalo je 45 vatrogasaca. Stručne ekipe su na terenu i čiste puteve od gelera, a na magistralnom putu ka Pridvorici zabranjen je prilaz vozilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: