Rusija podsetila: Američko vojno prisustvo u Siriji je nezakonito

Američko vojno prisustvo u Siriji je nezakonito, za razliku od Rusije, saopštila je ruska ambasada u SAD.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2021.

08:59

Rusija podsetila: Američko vojno prisustvo u Siriji je nezakonito
Foto: Shutterstok/flysnowfly

"Želeli bismo da podsetimo: vojno prisustvo SAD u Siriji je, pre svega, nezakonito. Zato, nemaju nikakvo pravo da kritikuju legitimne akcije ruskih Oružanih snaga koje u Siriji deluju na poziv sirijske Vlade", navodi se u komentaru ruske ambasade izveštaja vršioca dužnosti generalnog inspektora Pentagona Šona O'Donel u kojem se tvrdi da akcije ruske vojske na severoistoku Sirije krše mehanizam za sprečavanje sukoba.

U izveštaju se govori da "iako su se ruske snage, uglavnom, pridržavale mehanizma, broj kršenja u poređenju sa prošlim kvartalom se značajno povećao".

Po verziji američke strane, kršenje se odnosi na uključenje dodatnih transportnih sredstava u ranije organizovanu patrolnu kolonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: