Propust u Čačku? Žena tvrdi da je pogrešno revakcinisana

Tokom vakcinacije u čačanskom Domu kulture, Snežana Ćirović doživela je neprijatnu situaciju.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Ona je, kako tvrdi, kao drugu dozu, umesto kineske "Sinofarmove", primila američku "Fajzerovu" vakcinu.

"Predala sam papir na kom je pisalo da je prva doza bila vakcina kineskog proizvođača. Nakon što sam primila drugu, obukla se i krenula kući, pogledala sam u papir na kom je pisalo da je druga američka. Vratila sam se i pitala o čemu se radi, a onda shvatila da su sestre pogrešno odradile imunizaciju", rekla je za Rinu Snežana Ćirović.

Ova Čačanka, kako kaže, nema nikakve simptome, ali je uplašena za svoje zdravlje zbog situacije koja joj se dogodila.

"Sada ne znam da li sam revakcinisana ili ne, pijem lekove za srce, pa se plašim kako će uticati na te zdravstvene probleme koje imam. Propratiću simptome, a možda se i obratiti psihologu", izjavila je Snežana Ćirović.

Direktor Doma zdravlja u Čačku dr Aleksandar Pajović potvrdio je da se tokom vakcinacije desio propust i da će biti utvrđeno zbog čega se to desilo.

"Obavešten sam da jedna sugrađanka sumnja kako je, umesto jedne, primila drugu vakcinu. Radnici su odmah pozvani na razgovor i dali su izjave. Ostaje da se potvrdi da li je zaista došlo do greške u imunizaciji i ako jeste, zbog čega, ili se radi o administrativnom propustu. U toku je provera i za kratko vreme ćemo imati pravu informaciju. Ne bih za sada tvrdio ni jedno, ni drugo dok ne ispitamo čitavu situaciju", rekao je dr Pajović.

Šta kaže struka?

Epidemiolog Aksentije Tošić ističe da ovakva situacija nije uobičajena, ali da su se tokom vakcinacije u drugim delovima Srbije događali identični slučajevi.

"Ispratili smo te situacije, niko od pacijenata koji su primili dve različite doze vakcina nije imao apsolutno nikakve zdravstvene probleme. Ukoliko je došlo do propusta i utvrdi se da je Čačanka primila Fajzer umesto Sinofarma, neće biti potrebe da se ponovo vakciniše, pratićemo formiranje njenih antitela", naglasio je dr Tošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu