Gradski štab se oglasio: Vanredno, preti da pređe u katastrofalno. Zatvaramo šta se zatvoriti može

Niš -- Štab za vanredne situacije grada Niša ocenio da je epidemiološka situacija u tom gradu vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug/AP Photo/Dolores Occoa/Ilustracija
Tanjug/AP Photo/Dolores Occoa/Ilustracija

kako se navodi, situacija u Nišu je takva da se od početka epidemije beleži najoštriji rast broja zaraženih koronavirusom.

U sapštenju objavljenom kasno sinoć rečeno je da je štab odlučio da naredna dva vikenda buvlja pijaca i auto pijaca budu zatvorene.

Gradski štab je, kako je navedeno, naložio nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera – pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave.

Naloženo je takodje da Javno komunalno preduzeće "Gorica" preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica - zabranjeno je okupljanjanje više od pet osoba na otvorenom, obavezno je držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Javno komunalnom preduzeću "Tržnica" ;naloženo je poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab apelovao je na gradjane da se odmah, sa prvim simtomima koji ukazuju na zaražavanje korona virusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Gradjani su pozvani ;da se prijave za vakcinaciju, uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na punkt za vakcinaciju.

Dom zdravlja Niš, kako je saopšteno, raspolaže svim vrstama vakcine protiv korona virusa. Štab je saopštio da je u Nišu do sada vakcinisano 80.000 gradjana, tako da taj grad vodeći u Srbiji po broju vakcinisanih stanovnika. Prema podacima Doma zdravlja u toj zdravstvenoj ustanovi je poslednjih dana korona virus laboratorijski potvrdjen kod oko 200 pacijenata

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu