Rusija je spremna

Moskva je spremna za multilateralne pregovore o razoružanju sa svim zemljama koje poseduju nuklearne potencijale, poručio Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2021.

11:31

Rusija je spremna
Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ruski ministar spoljnih poslova je tokom video obraćanja učesnicima konferencije o razoružanju u Ženevi potvrdio da će Rusija nastaviti da daje značajan praktičan doprinos procesu raketnog i nuklearnog razoružanja, prenosi Tass.

"Za sledeći korak na tom putu biće potrebno da se u taj proces uključe sve države koje raspolažu nuklearnim kapacitetima, posebno Velika Britanija i Francuska. Rusija je otvorena za multilateralne pregovore koji bi se vodili na bazi konsenzusa, uz poštovanje legitimnih interesa svih strana i uz njihovu saglasnost", poručio je ruski šef diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: