Prevara na vakcinaciji - prerušile se da bi primile vakcinu

Američki službenici otkrili su u Orlandu dve žene koje su se prerušile da izgledaju starije kako bi dobile vakcine protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 19.02.2021.

20:30

Prevara na vakcinaciji - prerušile se da bi primile vakcinu
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Dve žene stavile su kapice, rukavice i naočare da izgledaju starije, rekao je zdravstveni zvaničnik okruga Orindž u američkoj državi Floridi, doktor Pol Pinjo. Njima je izdato upozorenje američkih službenika.

Portparolka za kancelariju šerifa Mišel Guido rekla je za Orlando Sentilnel da su one promenile godinu rođenja prilikom registracije za vakcinu da bi zaobišle državni sistem koji daje prioritet osobama starijim od 65 godina. Izgleda i da su dobile prvu vakcinu, ali nije jasno gde, rekla je ona.

"Njihova imena su odgovarala registraciji, ali ne i datum rođenja", rekla je ona za list.

Zdravstveni zvaničnici zatražili su od šerifa da izda zabranu pristupa toj lokaciji. To znači da ne mogu da se vrate u taj kongresni centar iz bilo kog razloga, uključujuči za vakcinaciju, testiranje na kovid 19, radi neke konvencije ili predstave. Ako se vrate, mogu biti uhapšene.

Odeljenje za zdravstvo pokušaće da utvrdi gde su vakcinisane ranije i kako su uspele da zakažu termin, rekao je zdravstveni zvaničnik i dodao da će pokušati da vide da li ima nekih propusta u procesu koji omogućuju ljudima da to urade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: