Lavrov osudio Zapad: Kriju svoje probleme

Izjave zapadnih političara o povratku Alekseja Navaljnoga u Rusiju za cilj imaju da odvrate pažnju od činjenice da je Zapad u velikoj ekonomskoj krizi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

10:36

Lavrov osudio Zapad: Kriju svoje probleme
EPA/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

To kaže ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Videli smo kako su se uhvatili za jučerašnje vesti za povratak Navaljnog u Rusiju. Prosto, možete osetiti koliko im je drago da kopiraju jedni drugima izjave", rekao je Lavrov, a preneo TAS.

Šef ruske diplomatije je izjavio i da je zapadnjacima takođe drago jer misle da će raznim saopštenjima skrenuti pažnju sa najdublje krize "u kojoj se nalazi njihov liberalni model".

Lavrov smatra da zapadna elita pokušava da reši svoja unutrašnja pitanja tako što traži neprijatelje u Rusiji, Kini, Iranu i drugim državama.

"Naravno, nismo zadovoljni ovim trendom koji vidimo na Zapadu, kada ta elita pokušava da reši svoje probleme i ispuni ciljeve preko nesuglasica sa Rusijom, Kinom, Iranom, Severnom Korejom, Kubom, Venecuelom. Te zemlje su im vrlo dobro poznate", dodao je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: