Aleksiću pritvor 30 dana, negirao optužbe za silovanja VIDEO

Beograd -- Nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom, a tereti se za 15 krivičnih dela.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Kuzmafoto
Foto: Depositphotos/Kuzmafoto

Pročitajte još:

Igor Jurić o hapšenju Miroslava Mike Aleksića: Jedna od priča za koju smo znali

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Sudija je odlučio da Aleksiću odredi pritvor od 30 dana.

Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je Tanjugu portparolka suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluku sudije, Aleksić i njegov branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Aleksić će biti sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Portparol tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da se on tereti za osam krivičnih dela silovanje i sedam krivičnih dela polno uznemiravanje izvršenih u periodu od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih.

“Od njih šest jedna je bila maloletna, a prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva”, navodi portparolka.

Ona je dodala da će Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovesti dalju istragu u ovom slučaju.

Istakla je da s obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku tužilaštvo neće izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka.

“Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena”, navela je ona.

U toku večeri očekuje se odluka sudije za prethodni postupak o pritvoru.

On je uhapšen povodom navoda iz krivične prijave, koja ga tereti za više seksualnih napastvovanja njegovih učenica glume.

Aleksićevom saslušanju je prisustvovao njegov izabrani branilac, koji mu je prethodno odlukom tužilaštva bio postavljen kao branilac po službenoj dužnosti.

U policiji je sa Aleksićem bio njegov advokat Dragan Plazinić, ali je njemu istekla advokatska legitimacija, pa je zbog toga hitno bio angažovan branilac po službenoj dužnosti.

Aleksićeva porodica u međuvremenu je našla novog advokata.

MUP je juče nakon njegovog hapšenja saopštio da se Aleksiću na teret stavlja više krivičnih dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, za šta mu preti do 15 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu