Počinje vakcinacija prosvetnih radnika

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je vakcinaciju prosvetnih radnika od srede 20. januara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/M2020
Ilustracija: Shutterstock/M2020

Ružić je pozvao sve zainteresovane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne na portalu eUprava za imunizaciju kako bi se realizovao plan vakcinacije.

"U sredu će početi vakcinacija i zaposlenih u prosveti, čime pokrivamo i ovaj važni sistem zaštitom od koronavirusa", rekao je Ružić i dodao da je imunizacija jedini način da se ova pošast zaustavi.

Zaposleni u prosveti, pored zdravstvenog sistema, navodi ministar, važan su deo za funkcionisanje društva i jasno je zašto su i oni prioritet.

"Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu", rekao je Ružić, a navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

On je naveo da se svi u vaspitno-obrazovnom sistemu trude da nastava bude dostupna svim učenicima, kao i da se održi njen kvalitet, ali da je cilj da se nastavni proces što pre normalizuje.

Prijava putem portala eUprava je prvi korak u realizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Prosvetni radnici koji su se prijavili za imunizaciju dobiće informaciju o terminu i mestu vakcinacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu